Eventoversigt

Foredrag

Hestevelfærd: Sådan spotter du smerte og/eller overvægt hos heste v. hestedyrlæge Peter Hjuler, Horsedoc

Antal tilmeldte: 21/60 Pris: 100,- Lokation:
Bedervej 101
8320 Mårslet
Dato:
18-04-2024 17:00 - 19:00
Sidste frist for tilmelding:
11-04-2024
Beskrivelse

Vi har inviteret hestepraktiserende dyrlæge Peter Hjuler fra Horsedoc på besøg, hvor han vil gøre os klogere på, hvordan vi selv kan vurdere nogle af de kritiske områder, som har stor betydning for hestens trivsel og sundhed.

 

Vigtigt at vide

Prisen inkluderer foredrag v. Peter Hjuler, dyrlæge hos Horsedoc, aftensmad fra Nonna Velide (den italienske restaurant på Vilhelmsborg) samt en vand eller sodavand.

Bemærk, prisen for medlemmer af Aarhus Rideklub er 75 kr. Log ind via menuen, og prisen vil ændre sig.

Tilmelding foregår efter først til mølle.

 

Hestens smertesignaler

At forstå, at ulydighed hos heste kan skyldes smerte, er ikke kun et spørgsmål om hestevelfærd, men også om at undgå at forværre hestens tilstand ved fortsat træning. Peter Hjuler vil guide dig igennem de 24 tegn på smerte, du skal være opmærksom på.

 

Hestens huld

Overvægt blandt heste er et udbredt problem, viser en undersøgelse fra marts 2023, hvor 41,5% af danske heste blev vurderet overvægtige. Overvægt kan give livsstilssygdomme, men også øge risikoen for skader hos hesten. Peter Hjuler vil forklare, hvordan du identificerer tegn på overvægt hos din hest. Hint: det handler ikke kun om hængemaver eller synlige ribben.

 

Praktisk feltstudie: Evaluering af hestens huld

Vi afslutter med en demonstration på nogle af vores egne heste, hvor Peter Hjuler vil vise, hvordan vi vurderer hestens huld i praksis. Hvis du ønsker, at din hest skal deltage som testhest, så kontakt Lea på web@aarhus-rideklub.dk. Vi vil så vidt muligt udvælge 3 heste der er så forskellige som muligt til demonstrationen.

 

Om Peter Hjuler

Peter Hjuler er en erfaren hestepraktiserende dyrlæge og halthedsekspert med over 25 års erfaring. Han er uddannet med hestesygdomme som tilvalg fra "The Royal Veterinary College", London, i 1991. Peter har undervist på "Sektion for Stordyrskirurgi" på den Kongelige Veterinære og Landbohøjskole i København og har arbejdet i en specialiseret hestepraksis i England. I 1997 startede han sin egen hestepraksis i Randers og er i dag klinikleder hos Horsedoc Hestehospital.

Vores sponsorer